Музика, магия, танци, Астор, Сенко, факира Мити в лятна читалня на ГБ

    На 13 юни в лятната читалня на градска библиотека "Пеньо Пенев" в град Димитровград, пред изпълненото с любители на музиката и магиите пространство, се проведе едно уникално събитие, организирано от Маг Теос.

    Изложбата-спектакъл "Магията" бе специална творческа вечер, която обедини в себе си магическа шоу-програма, музика на саксофон, двама магьосници, певеца и танцьор Марио, на фона на изложба на 8 редки и красиви плакати от българската и световната магия, заедно с реквизит и експонати, принадлежали на маговете от плакатите.

    Плакатите са селектирани специално за случая от личната колекция на големия български маг Астор, чрез тях публиката имаше шанса да се докосне и до експонати като: личното куфарче за фокуси на мистер Сенко, знамето на Сенко от спектакъла му, специален реквизит на самия Астор и магическа кутия за фокуси, произвеждана от него в миналото, авторски реквизит на прочутия Факира Мити (баща на Емил Димитров) и просветителска брошура издадена от него, с цел да развенчае митовете за истинска магия по онова време в българското общество.

    Тези и много други специални предмети и реквизити бяха част от мистичната атмосфера на изложбата, а в програмата участва и първият ученик на Астор.

    Изложбата от плакати остава за 1 седмица във фоайето на градската библиотека, за да й се насладят възможно най-много посетители, като и в тези дни през нея ще преминат и децата от школите и клубове по интереси на местния детски и младежки център, за да се запознаят от близо с магическото изкуство и неговата история. След приключване на тази вълшебна седмица, плакатите и експонатите ще бъдат качени под формата на дигитална изложба в албум в социалните мрежи на маг Теос, за да има възможност всеки и когато поиска, да има достъп до тях и да се спомогне запазването на историята на магическото изкуство.  

    Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Творчески инициативи 2021" и в партньорство с градска библиотека "Пеньо Пенев" и ОП "Детски и младежки център"- Димитровград. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фе
      ФЕН
      0 -1
      18:25, 15 юни 2022
      Модератор,ли си,какъв,не зная,но виц си заглавието.Там са споменати,имената,на факирите.Не да ми казваш,,провери'',за грешка,нередност.То затуй по български,на матурите,има100%двойки.

    Още новини

    Последни новини