"Късче от лятото" със световно известните джаз музиканти от David Dower Trio

На 7 юли 2022г. от 19.00ч. на Централната градска алея в Димитровград ще се проведе концерт на световно известното джаз трио DAVID DOWER TRIO, информират от местната администрация.

В четиринадесетото издание на цикъла от летни концерти на Акустично джаз трио-Димитровград, провеждани под надслов "Късче от лятото", популярното английско трио ще зарадва ценителите на хубавия джаз с нови и познати парчета.  За David Dower Trio това ще е третото турне в България. Тази година формацията стартира турнето си с два концерта в Лондон и пет в различни български градове. В обхвата на турнето, освен Димитровград, са и градовете София, Пловдив, Созопол и Хасково. 

В проекта  David Dower Trio  се изявяват трима виртуозни музиканти: Дейвид Дауер - пиано, Мат Фишер - барабани и Лук Фуолър - бас китара. Те имат и свои самостоятелни участия с музиканти от Австралия, Великобритания и САЩ.  David Dower Trio са обичани не само от публиката, а и от медиите, които не пестят суперлативи за талантливите им изяви.

Час по-рано, от 18.30ч. в изложбена зала "Асен Крайшников" ще бъде открита изложбата "Украинският свят на Мария Примаченко", която ще бъде изложена и ще може да се разгледа до 30 юли. Изложбата се провежда със съдействието на Полски иститут - София.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини