Ученици от Гимназията по туризъм на практика на Адриатическото крайбрежие

    15 ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ са на двуседмична лятна практика в италианския курортен град Римини на Адриатическото крайбрежие, съобщиха от училището.

    Те придобиват професионални умения и опит като сервитьори, бармани и помощник-готвачи в едни от най-посещаваните и реномирани ресторанти в центъра на града. Гимназистите ще се запознаят със стандартите за качество на обслужване в италианските ресторанти и хотели. Учениците ще обогатят и знанията си по италиански език. Преди да заминат за практиката, те преминаха обучение по езика.

    Освен трупането на опит, на децата им остава време и за плаж, както и да се докоснат до богатата култура и традициите на Италия. През почивните дни те ще посетят Венеция – ще се разходят с корабче по Канале Гранде, ще разгледат площад Сан Марко и Двореца на дожите. Ще се потопят и в атмосферата на Сан Марино, където ще се насладят на забележителната архитектура и прекрасните гледки.

    В края на юли втора група ученици от Гимназията по туризъм ще заминат за лятна практика на остров Тенерифе - най-големия от Канарските острови.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини