Охранители на ТЕЦ Брикел не допускат министър Сандов на проверка

Във видео на живо, излъчено в социалните мрежи, министърът в оставка Борислав Сандов показва спор между него и охраната на ТЕЦ “Брикел” в Гълъбово за това, че не го допускат в предприятието на проверка.

От видеото става ясно, че охраната се опитва да възпрепятства министъра да влезе на територията на предприятието. "Това, че вие всеки път спирате проверките на РИОСВ и им казвате, че трябвало да чакат 1 час, в който вие да преустановите работата си, е абсолютно в противоречие на закона", заявява министърът в оставка.

Забавянето във времето на проверките на институциите е практика и на други ТЕЦ-ове, като този в Димитровград - ТЕЦ “Марица 3”, за което са информирали РИОСВ - Хасково. Във видеото, министърът в оставка заявява, че това забавяне е с цел да бъде спряна неправомерната дейност на централата, до момента в който бъде допусната проверката, която в последствие да не може да установи нарушения.

Сандов заявява на охраната, че е там заради изпускането на неорганизирани емисии, които явно се виждат във видео излъчването и ТЕЦ-ът е в нарушение на комплексното си разрешително и "това предприятие работи в абсолютен разрез със законодателството на Република България". Поради същата причина бе затворен временно и ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград, къде също се изпускаха неорганизирани емисии, но затварянето му бе отменено от ВАС. Към момента и ТЕЦ-а в Димитровград е в капиталов ремонт, но какви ще са резултатите и дали ще спре изпускането на неорганизирани емисии, ще стане ясно след като бъде пуснат в експлоатация, което се очаква да бъде в края на месец юли или в началото на август.

Повече гледайте във видеото към материала, очакваме министърът да представи пред обществото какъв е бил резултата от неговата проверка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    00
    00
    15 -1
    15:33, 15 юли 2022
    #затваряй
  • 2
    Бо
    Борислав
    11 0
    16:27, 15 юли 2022
    Бой !
  • 3
    ..
    ..
    8 0
    18:55, 15 юли 2022
    Пълни педали.
  • 4
    Гр
    Гражданин
    2 0
    22:03, 16 юли 2022
    Да му туря на онзи с тъмните очила. Защо ли? защото са мишки на заплата заменими са това е министъра макар в оставка
Последни новини