Легендарен, късметлия, невероятен Найл Роджърс и CHIC превземат лятото

В Нидерландия журналистка попитала Найл Роджърс каквъв стил музика изпълняват - фънк, поп, диско, соул, RnB, джаз..., разказва той от сцената на Pinkpop 2022. Толкова различна е музиката, която той свири с CHIC и и ето какъв отговор получила представителката на медиите: "Това е музика, която идва от сърцето ми". Легендарният китарист допълва, че не е сигурно дали това е отговорът, от който тя се е нуждаела.

И затова той представя популярната "Get Lucky" с много соул интро и с думите, че самият той е имал късмет, много голям късмет след като два пъти е победил рака.

Изглежда легендарният хитмейкър иска да използва на максимум този свой късмет. От края на май почти всяка вечер има концерт Nile Rodgers & CHIC или участие като гост на Duran Duran, така до края на септември - във Великобритания, Нидерландия, Ирландия, Белгия, Франция, Дания и САЩ.

За тези, които не са запознати - китарата Hitmaker Stratocaster на Найл Роджърс звучи в голяма част от хитовете през последния над половин век. 

Мнозина може да не разпознаят името, но не се заблуждавайте – звуците на Nile Rodgers и Hitmaker са практически неизбежни. Като китарист, продуцент, композитор и аранжор, продажбите му са надхвърлили повече от 100 милиона албума за кариера, която продължава вече шесто десетилетие, и едва ли минава ден, в който да не чуете музика, в която той да не е допринесъл по някакъв безценен начин. 

Потокът от безброй сесии, писане, продуциране и филмова музика започва през 1980-те години и продължава до днес, като Найл Роджърс има съществен принос за обогатяването на музикалните постижения. Найл Роджърс и Hitmaker допринесоха за хитовите албуми от 2013 г. True на Avicii и Random Access Memories на Daft Punk, включително мултиплатинения хит "Get Lucky". Но преди това през годините - Duran Duran, Мик Джагър, Ал Джеро, Мадона, Майкъл Джаксън, Дейвид Бауи, INXS, Джеф Бек и Робърт Плант, и още много други.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Слушател и читател
    0 0
    10:00, 17 юли 2022
    Nile Rogers
    Роден е 1952 г.
    Музикалната му кариера започва 1970 г.
    Първо - не е бас китарист.
    Второ - няма 60 годишна кариера.
    Справка - интернет Уикипедия.
    Въпрос - от къде идва вашата
    преписана статия и защо има
    такива нелепи грешки??
Последни новини