До 50 лв. глоба за неправомерно използване на електрическа тротинетка, обмислят велоалеи

    Специализирана акция за управление на електрически тротинетки и велосипеди стартира в Хасково. Тя е част от кампанията „Бъди мобилен! Бъди отговорен“ на община Хасково и сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР Хасково.

    Кампанията беше обявена преди две седмици. Повече за нея може да видите в публикацията тук.

    В днешната акция се включиха представители на община Хасково, „Пътна полиция“, доброволци от Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Младежки център в Хасково, общински съветници. Те раздаваха листовки на преминаващите водачи и пешеходци край площадка „Спартак“ и даваха указания за основните изисквания и забрани при управлението на електрически велосипеди и тротинетки, които все по-често се използват от обществото и най-вече през лятната ваканция. Акцент на кампанията е заостряне вниманието на младежите и техните родители към правилата за безопасно поведение по пешеходните зони и улици.

    На място бяха кметът на Хасково Станислав Дечев, заместникът му Динко Тенев, секретарят на общината Пламен Лечев, началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    Градоначалникът заяви, че са започнали проучвания за възможността за изграждане на велоалеи в Хасково и вече е разговарял с представители на фирмата, изработващата проекта за Общия устройствен план на общината.

    Главен инспектор Димо Чобанов заяви, че кампанията е с цел да се повиши информираността на родителите и водачите на индивидуалните електрически превозни средства. Глобата при нарушение е от 20 до 50 лева. През тази година няма наложени такива санкции. Той разясни, че на територията на областта през тази година няма регистрирани произшествия с млади хора, използващи тротинетки.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини