Русия призна за диверсия взривовете във военния склад в Крим

Министерството на отбраната на Руската федерация призна, че взривовете в окупирания Крим близо до Джанкой са в резултат на диверсия.

Няма сериозно пострадали, предприемат се мерки за ликвидиране на последствията от диверсията.

"Сутринта на 16 август в резултат на диверсия беше повреден военен склад близо до село Джанкой", съобщи руското министерство на отбраната.

Според съобщението пострадали са още електрическа подстанция, железопътни релси и електропроводи.

Горялата днес трансформаторна станция край Джанкой е можело да се използва за доставка на електроенергия от Запорожката атомна електроцентрала в Крим. Това съобщи съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк в ефира на информационния телемаратон.

Рано сутринта на 16 август бе съобщено за експлозии край Джанкой. Първоначално руските власти съобщиха за пожар в електрическа подстанция.

Ръководителят на Меджлиса на кримско-татарския народ Рефат Чубаров съобщи, че гори руска военна част в село Азовское, Джанкойски район.

Украинският депутат Олексий Гончаренко съобщи, че в Крим е унищожен склад за боеприпаси на противника.

Министерството на отбраната на Руската федерация заяви, че на полуострова близо до село Майское е имало "пожар" във военно поделение на територията на площадка за временно съхранение на боеприпаси.

Според последните съобщения, детонацията продължава, районът в радиус 5 км около склада е отцепен, цивилните са евакуирани, а влакове между Крим и континенталната част на Украйна, окупирана от руските сили, не вървят.

Впоследствие NYT съобщи, че експлозиите във военния склад край Джанкой са дело на "елитно украинско подразделение". New York Timesсе позовава високопоставен служител на украинското министерство на отбраната. Според получената информация украинските бойци са действали в тила на врага. Подробности за операцията и още повече името на подразделението обаче не се разкриват.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини