Спират камионите по паркингите за разтоварване на трафика Капитан Андреево-Русе

Тежките возила, които влизат от страната ни през южната граница се спират по паркингите във вътрешността на страната и ще се пускат поетапно на север. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев като мярка за справянето с тежкия трафик между ГКПП “Капитан Андреево“ и северната граница.

От вчера камионите се спират по паркингите само в северната част от страната, но от днес това става още при Свиленград, посочи той.

Мярката за обхващане на цялото трасе е наложена, за да не се опитват шофьорите на камиони да заобикалят полицейските патрули.

Темата е част от големия контекст със ситуацията по пътищата у нас. Отчита се трайно увеличение на транспортния трафик от юг на север през страната ни, което не е свързано само с само на кризата в Украйна, отбеляза министър Демерджиев.

Проблемите са набелязани и в момента работят по нея трима заместник-министри-от МВР, От МРРБ и от министерството на транспорта.

Ще бъде разработено и трайно реше на проблема и ще се оптимизират действията по държавната граница, които се извършват от другите институции, като НАП и „Митниците“, за да се осуети струпването на превозните средства на превозни средства, посочи още вътрешният министър.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини