От „Продължаваме промяната“ алармират за незаконно отклонени камиони на паркинг преди „Капитан Андреево“

    Проверки в паркинга за тирове, който е непосредствено преди Граничния контролно-пропускателен пункт към Турция „Капитан Андреево“, ще предприемат от „Продължаваме промяната“ след изборите през октомври. Именно от пункта днес започна предизборната национална обиколка на формацията.

    На плаца при първа бариера съпредседателят на ПП Кирил Петков посочи, че има сигнали, че тировете се отклоняват от КАТ и държавните служби на паркинга, без да има нужда за това и без да има колони, вместо да бъдат пропускани да преминават спокойно през границата. И се закани, че веднага след като „Продължаваме промяната“ се върне на власт, ще бъдат направени проверки за ситуацията.

    Бившият премиер –министър посочи, че с колегите си от ПП са готови на законодателни промени, с които да не се допуска частна фирма да управлява национален обект като границата.

    Неговият сподвижник, партиен съпредседател и вицепремиер и финансов министър в кабинета му - Асен Василев посочи, че това може да стане с поставянето на пътна сигнална система, която да предупреждава шофьорите на тежки камиони кога могат да минат безпрепятствено през граничния пункт, така че те да контролират престоя си на който си искат паркинг във вътрешността на страната.

    По повод развоя на ситуацията със „златния гьол“ на ГКПП „ Капитан Андреево“ Асен Василев посочи, че засечените липси на касови наличности от 32 млн.лв на стопанисващата съоръжението частна фирма, по време на неговото управление като финансов министър в Служебния кабинет миналото лято, все още не са показани. Продължава ежедневното изземване от НАП на касовите обороти на фирмата, която е със запорирани сметки.

    От „Продължаваме промяната“ коментираха и темата с фитосанитарния контрол на границата.

    През последните 15 години, откакто частната лаборатория на "Капитан Андреево" контролира този процес, е нанесена огромна щета на бюджета, посочи Асен Василев. По думите му през пункта към страната са влезли тонове отровни домати, чушки, лимони, като портокалите са на 100 процента със завишени пестициди.

    Според него не фактът, че българинът малко спортува, а именно отровата на масата, която слагаме чрез тези продукти, е една от основните причини България да оглавява класациите през последните години по смъртност.

    400 хил. тона плодове и зеленчуци със завишени нива на пестициди са влезли в България през последните десет години.

    Пред касетки с домати и чушки, които бяха изнесени на плаца, проф. Николай Денков, който е и доктор на науките по фиизикохимия, разясни вредите, които пестицидите нанасят с канцерогенен ефект, като предизвикващи алергии и с действието си като хормони, които са особено опасни за подрастващите. Те нямат вкус, нямат мирис и няма как да бъдат усетени. Затова всеки човек се доверява на държавата, че това, което слага на масата, е проверено и не е опасно за него, посочи проф. Денков.

    По темата за газа Кирил Петков каза, че най-важно е да има сигурност на доставките на природен газ.

    "Смятаме да направим същата програма - както за ел.енергията, така и за газа. Ние вече го бяхме направили за битовите потребители, така че да има ясна и определена цена за газа и разликата да бъде поемана от държавата, защото всички трябва да имат поносима цена", коментира той.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ve
      Venom
      38 -24
      17:25, 27 авг 2022
      Тези ако Румен Радев беше ги оставил още 6 месеца във властта до зимата и Българска държава нямаше да има!
      Тези са лешояди, а Н. Денков не знае на кой свят се намира!
      • Df
        dfg
        1 0
        10:02, 29 авг 2022
        Преживяхме 12 години Бойко , ти майтап ли си правиш, че ни плашиш с честни хора ?
    • 2
      Бл
      Блян
      5 -2
      20:19, 27 авг 2022
      Пред нас са блеснали житата,
      окъпани от топъл дъжд,
      и ний вървим, вървим, вървим нататък
      и няма край, и няма край на шир и длъж.

      Пр.: Ехо, ехо, безкрай на шир и длъж. (2)

      Деца на светлата родина
      от равнината и града,
      ний с твърди, твърди, твърди стъпки ще преминем
      пред наш’та млада, наш'та млада свобода.

      Пр.: Ехо, ехо, пред наш'та свобода. (2)

      И няма край живота бодър
      и нямат край любов, копнеж.
      И няма, няма, няма, няма край възхода
      на героична, героичната младеж.

      Пр.: Ехо, ехо, на нашата младеж. (2)
    • 3
      Са
      само така
      14 -17
      07:56, 28 авг 2022
      Дръжте се млади хора!Някой трябва да изчисти тази държава!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини