ОбС остави без спонсор ФК Димитровград, но и града без знамена и билборди на хазартен бизнес

ОбС Димитровград не прие докладната за безвъзмездно предоставяне на рекламни съоръжения, с което остави местния ФК "Димитровград - 1947" без спонсор.

Докладната бе относно предложение от компания, с основна дейност хазарт и подкрепяща спорта, която е изявила инвестиционно намерение да спонсорира местния футболен клуб. Предложението бе спонсорството да е срещу предоставяне на рекламни съоръжения от ФК "Димитровград - 1947" на територията на Димитровград, но за тази цел община Димитровград бе нужно да прехвърли безвъзмездно съоръженията на клуба, което не бе прието от ОбС, поради негативен и неутрален вот на представители на местната коалиция "Движение Заедно за промяна" и БСП.

рекламани знамена в Пазарджик

Ако бе прието предложението на хазартната компания, посредством ФК "Димитровград - 1947" щяха да й бъдат предоставени 150 стълба на всички входно-изходни артерии на града, на които да бъдат поставени знамена с размери 2 на 0,75 метра, заедно със 7 билборда. Това е било желанието на кандидат-спонсора, за което в рамките на 5-годишния договор е щял да предостави финансови средства в размер на 250 000 лева без ДДС (малко над 4 000 лв. на месец), както и рекламна футболна екипировка.

Гласуването в местния парламент мина на косъм от приемането на решението с 20 гласа ЗА, 6-против и 4-въздържали се, но за предоставянето на общинската собственост бе нужно квалифицирано мнозинство от 2/3, за което трябваха още 2 гласа ЗА.

Кметът Иво Димов изрази недоволството си от решението на ОбС в социалните мрежи:

Жалко е когато не срещнеш подкрепа за развитието на нещо толкова любимо на хората като футбола. На днешното заседание съветниците от местната коалиция „Движение Заедно за промяна” и част от съветниците от ПП „БСП за България” не дадоха „зелена светлина” на протегната ръка за спонсорство от една от най-големите компании в България, която подкрепя футбола.
Това щеше да даде възможност на нашите момчета и децата от детско-юношеската футболна школа да играят в добри условия и да ни радват с успехите си.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини