Мустафа Емин-един демократ от Родопите

    Мустафа Емин е демократ от Родопите. Родом от Рибново (Западните Родопи). Той е от малкото български мюсюлмани, избрали да правят политическа кариера извън ДПС. Учредител е на „Да, България!“ и е член на националния съвет на движението. Издигнат е за кандидат за народен представител от „Демократична България“. Бори се за разширяване на демократичното пространство в смесените райони, като Благоевград, Гоце Делчев, Кърджали. Неговите интереси са свързани с регионално развитие и местно самоуправление.

    Мустафа Емин е завършил Ислямския институт и Историческия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Специализира Нова българска история с педагогически профил. Понастоящем е в магистърската програма на Военна академия „Г. С. Раковски“.

    Чрез създадената от него фондация „Креативна общност“, той се опитва да постави идеите за пряка демокрация и гражданско участие в услуга на управлението на местно, регионално и национално ниво.

    Мустафа е семеен и има две деца. Съпругата му Айше е филолог и кулинарен блогър. Публикува в личната си страница във фейсбук „От кухнята на Айше“ с любими, традиционни готварски рецепти. Семейството живее в София, но работата на Мустафа, като посредник на занаятчии от родния му край с клиенти в големите градове, често го връща у дома, по долината на река Места.

    Защо се включихте в кампанията ?

    Хората трябва да имат алтернатива. С участието си казвам, че ако се казваш Мустафа или Айше, не означава, че трябва да си за ДПС. Наред с имената, са важни и идеите, и принципите, които защитаваме. Мога да бъда разумният глас на хората от Родопите.

    С какви очаквания дойдохте в Кърджали?

    Хората, които са израснали в земеделски райони знаят добре, че за да жънеш, трябва да си посял, а преди това е нужно да си изорал. Тук съм, за да изградя устойчива връзка с хора в областта. За да можем заедно да извървим един дълъг път на обновление.  Ежедневно се срещам с много хора и все повече се убеждавам, че тук има будни граждани, които ако повярват в себе си, ще могат да превърнат областта си в регионален център с национално значение.  И с гласовете си можем да подкрепим укрепването на държавността и върховенството на правото.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини