15 доброволци от общината заминаха в помощ на бедстващите след потопа жители на карловското село Каравелово

Изображение 1 от 5

    Доброволци от община Димитровград днес заминаха, за да окажат безвъзмездна помощ на бедстващите след потопа жители на карловското село Каравелово. Групата от 15 души са заминали тази сутрин към с. Каравелово, където ще се включат с жива сила в ремонтирането и почистването на къщите и дворовете на засегнатите от наводнението жители.

    Доброволците са се събрали по инициатива на кметът на димитровградското село Черногорово Живко Янков, който е и председател на Сдружението на кметовете на малките населени места в общината. Доброволците са се събрали от селата Черногорово, Радиево, Скобелево, Върбица, Бордово, Бряст, Здравец, както и от димитровградския квартал „Марийно“.
     
    „Времето става все по-студено и хората в Каравелово имат нужда от спешна помощ, за да посрещнат студените месеци. С колегите кметове на села се организирахме да помогнем с хора, кофи, лопати, одеяла - това, което е най-необходимо в момента. През почивните дни има повече доброволци. Но през работните бедстващите хора там остават почти сами и изнемогват от тежката работа“, коментира Янков, който е и кандидат за народен представител.
     
     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини