Плакет за 140-тата си годишнина получи ОУ "Христо Смирненски" на патронния си празник

Изображение 1 от 4

    Кметът на община Димитровград Иво Димов поднесе плакет по повод 140-годишнината на едно от най-старите училища - ОУ "Христо Смирненски" в село Радиево. Това се случи на тържеството по случай патронния празник на училището, което се състоя пред бюст-паметника на поета в парка пред Градска библиотека. 

    "Всяка годишнина означава история, опит, традиции и най-вече утвърждаване. За всички тези години от съществуването си Вашето училище е преминало през различни обществени и политически процеси случващи се в страната, но именно защото образователната институция е стожер, то се е съхранило и се развива.

    И тук е мястото да поздравя всеки един учител, който е свързал живота си и е оставил своя почерк във училището и всички будни хора, които са подкрепяли и подкрепят образователната традиция в селото. Всички вие сте доказателство, че училищата в по-малките населени места имат значима роля за местната общност и нейното развитие.", се обърна към присъстващите кмета в своето поздравление. 

    Поздравления по повод празника поднесоха директора на училището Ваня Димитрова, началникът на Регионално управление на образованието-Хасково Веселина Павлитова и преставител на родителите. Деца и родители споделиха патронния празник на ОУ "Христо Смирненски".

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини