Кметът на Димитровград се опита да арестува шофьор на 40-тонен камион в нарушение, водачът избяга

Кметът на Димитровград Иво Димов спря 40-тонен камион в нарушение и се опита да арестува шофьора му. В последствие мъжът бе задържан от полицията след като изостави камиона и избяга. "Екшънът" се разигра на общински път, по който, по думите на градоначалника, ежедневно преминават множество тежки 40-тонни камиони, при ограничение на пътя до 20 тона.

Участъкът, в който е въведено ограничението, е по пътя за старите гробища, пресечката на околовръстното на Димитровград. Тежките возила изнасят материали от кариерата в района за ТЕЦ "Марица 2", по думите на градоначалника. Ежедневно полицейски служители санкционират шофьорите, но глобата за нарушението е 20лв., която с охота се заплаща от нарушителите.

Ограничението е наложено поради това, че участъкът,  през който минават, е малко мостово съоръжение, което е рехабилитирано след голямото наводнение в района и неговата товароносимост е до 20 тона. При преминаване на по-тежки превозни машини има опасност то да пропадне, а това освен да откъсне достъпа до стария гробищен парк на димитровградчани, ще прекъсне и достъпа до други обекти в района. Ако пропадне пътното съоръжение, ще се възпрепятства и отичането на голям водосбор в района, което може да доведе до наводнение, заяви Иво Димов.

Според думите на кмета на Димитровград кариерата е с нов собственик и оперира от около месец и половина, като предходните 10-тина години не е функционирала. Новият собственик на кариерата е наел от своя страна транспортна фирма, която да осъществява доставките до ТЕЦ "Марица 2". Транспортният план, с който било одобрено изнасянето на материалите, бил по друг маршрут, но той не бил използваем, защото там практически нямало път. Градоначалникът е изпратил писмо до ползвателя на суровините ТЕЦ "Марица 3", от където е получил отговор, че поради стратегическото значение на предприятието, кметът на града е трябвало да намери решение на казуса, с което Иво Димов явно не е съгласен.

По време на интервюто, давано от кмета за проблема с нарушаването на забраната, по пътя от посока кариерата се зададе камион в нарушение на забраната за тонажа, камионът бе спрян от кмета Иво Димов, който повика и полицейски служители. По време на пререканията, служителя на транспортната фирма заяви, че напуска защото не може да се занимава повече с такива ситуации, взе си тахографската карта и заряза камиона, който бе блокирал пътя. Кметът Димов се опита да спре шофьора и го заплаши, че ще го арестува, но за да не влезе в по-сериозен скандал, остави мъжа да си тръгне. В последствие шофьорът на камиона бе задържан и принуден да го премести, за да отпуши пътя.

Повече гледайте в суровия видео материал към статията.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    Маргарит
    10 0
    08:51, 5 окт 2022
    От репортажа се вижда рекламната табела на Автокомплекс Димитров,който се намира е ДАПа. Собственика му затвори пътя през двора на ДАПа и всички ТИРове които домуват или се ремонтират там минават по този път и това мостче. Не всички от тях са празни,а дори и празни поради габаритите си пречат на автомобилите които отиват до моргата или гробищата и силно затрудняват движението по пътя,а го рушат. Тях обаче местната власт не ги забелязва. Най-добре да сложат рамка и така да спрат и тези ТИРове,а Димитров да отвори пътя през ДАПа,където паркират другите камиони.От там временно ще могат да минават и гондолите,до като си изградят път от другаде
  • 2
    Ро
    Робин Худ
    13 -7
    09:42, 5 окт 2022
    Явно някой е накривил шапката на кмета,, нещо не му се отчитат регулярно и ще трябва да бъдат наказани! Ако Ивко даваше толкова енергия и за полезните за жителите на града, като например ремонта на междуселските пътища или мръсния тец, щяхме да сме най-добрия град за живеене!
  • 3
    Ни
    Ник
    8 0
    14:40, 5 окт 2022
    Да се забрани движението на всички големи камиони по този обшински път защото го разбиват.Камионите до автокомплекса да минават както и преди през прортала на Автокомл. Димитров ,ДАПа и да излизат на околвръстното.Това ще е и най-евтиния вариант за превозвача.Само трябва да се разбере с Генчо и Петьо,ама как ли ще стане това :)
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини