Отложи се делото срещу спирането на ТЕЦ "Марица 3", Община и прокуратура не се явиха

Днес се проведе съдебно заседание в Административният съд в Хасково по жалба на „ТЕЦ Марица 3“ Димитровград. Жалбата е против заповед за налагане на принудителна административна мярка (ПАМ) от директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково от 21 април тази година. Делото бе отложено и насрочено за 29-и ноември делото.

Съдът реши да не допусне представителя на "Дишай Димитровград", като част от делото. Община Димитровград сама е пожелала да не бъде част от него, както се е мотивирала пред съда, че не е компетентен административен орган, който да вземе отношение спрямо производството. Не се яви и представител на Районна прокуратура Хасково, срещу което реагира адвокат Тодор Ташев, представляващ Областна управа.

Жалбата от страна на ТЕЦ "Марица 3" Димитровград е срещу ПАМ, с който бе разпоредено спиране на производствената дейност на горивна инсталация за производство на електроенергия на Централата, до ремонтирането и привеждането на вредните емисиите в норма.

Месец по-късно ВАС разреши на ТЕЦ-а да заработи до започване на делото по същество, което предизвика граждански протести и отново последваха проверки от страна на екоинспекцията.

Отлагането на делото, което трябваше да започне днес, е поради конституиране на заинтересована страна по делото в лицето на Сдружение „За Земята-достъп до правосъдие“ и даден от съда срок за изразяване на становище по жалбата и отговорите по нея.

Отлагането и пренасрочването е за втори път, след като в края на юли съдът отложи делото, поради становище за конституиране на тогавашния областен управител, Катя Панева, като заинтересована страна.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини