Алековци с благотворителни каузи в началото на учебната година

Учебната година в ОУ „Алеко Константинов“ започна с един голям и ценен Урок по добрина и човечност, в който се включиха всички учители, служители, родители и ученици от училището ни.

15. септември бе обявен за Първи учебен ден без букети, с идеята средствата, които семействата отделят за тях, да бъдат дадени в помощ на сериозно болно дете, бивш ученик на училището ни и неговото семейство, което финансово изнемогва. На празника, изпълнен с вълнение, не липсваха цветя за любимите учители, заедно със съпричастността към благородната инициатива.

До момента за каузата в помощ на Мартин Томов са събрани 8533 лева. Тези средства са от учителите, служителите, родителите и учениците от училището ни, като 225 лева от сумата са предоставени от класа на г-жа Св. Минчева от СУ „Л. Каравелов“, Димитровград. Благотворителната инициатива продължава, с надеждата за щастлива развръзка.

Освен тази общоучилищна проява на благотворителност, класни ръководители се включиха с учениците си и техните родители и в други общински и национални каузи.

На 18.09.22 г. г-жа Боряна Петрова, класен ръководител на 2 „д“ клас, достави в наводненото с. Каравелово бутилирана вода за пиене, почистващи препарати, еднократни съдове за хранене, тоалетна хартия и течен сапун на стойност 600 лева, средствата са събрани от родителите от нейния клас.

Родителите на децата от 3 „б“ клас, с класен ръководител г-жа Мариана Стоянова се включиха в инициативата на НЧ „Христо Ботев“, Димитровград за каузата "Искам бебе“ със сумата 765 лв.

Ръководството на ОУ „Алеко Константинов“ изказва искрената си благодарност към всички учители, служители, родители и ученици, които се включиха в благотворителните дейности. Дарителството е израз на високи ценностни и хуманни качества. Няма подходящо време да се помага – моментът е ТУК и СЕГА, защото винаги ще има някой в нужда, затова е хубаво да научим децата от малки на съпричастност към хората, към ценностите, към всичко онова, което не се купува с пари…

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини