"С какво ни пръскат от въздуха, какви са тези следи от самолети?" се питат димитровградчани днес

През по-голямата част от деня в небето има ясни следи от преминаването на множество самолети. Жителите на Димитровград се питат помежду си какво става в небето и дали не ни пръскат с разни отрови и вируси. Подобни въпроси идват в съзнанието на хората, поради множество различни публикации в годините назад на разни съмнителни сайтове, както и на хора, вярващи в различни конспирации. За един подобен и "шокиращ" сайт писахме наскоро и след нашата публикация той изчезна от интернет пространството.

Обяснението не е сложно, следите от самолетите седят дълго време поради атмосферните условия. Освен достатъчно научна информация, това ни потвърди и бивш военен специалист по ракетни системи. Обяснението е, че това са кондензационни следи и се образуват, когато влажните газове от изгорялото гориво на самолета постъпят в сухия въздух на голяма височина и при ниска температура. А самите самолети прелитат на височина над 10км. над земната повърхност, където температурата е по-ниска от -30 градуса. Водните пари са отпаден продукт при горене в реактивния двигател. Получават се кристали лед. Този процес е подобен на получаването на облак пара от дишането ни, когато навън е студено. Образуването на следа от кондензация зависи от височината и от състава на околната среда - основно от температурата и налягането на наситената пара. Такива следи се образуват при полет на даден летателен апарат само при големи височини, при които температурата на въздуха е от порядъка на -40 – -60 °C. Проследихме височината на прелитащите самолети в района на Димитровград и днес  тя е средно 11 км. (37 000ft.) над земята. Това днес се случва над цялата страна и е продиктувано от атмосферните условия, като атмосферно налягане, температура, влажност и безветрие.

Повечето от хората, летели със самолет, са забелязвали как по люка (прозореца) на самолета се образуват ледени кристали при издигане на самолета на голяма височина.

Конспиративните теории като тази, че ни пръскат чрез пътнически самолети с отрови и вируси са с цел да създава смут, страх и объркване. Целта е да не вярваме в институции, лекари, политици, дори на хората около нас, така ставаме още по-податливи на внушения. Разсъждавайте, не вярвайте на всякакви фейсбук писания и не  отваряйте измислени сайтове, не четете само заглавията, защото така ставате жертва и бивате използвани и контролирани.

Вероятно читатели ще кажат, че ние ви лъжем и после ще добавят, като тези от НАТО и ЕС. Но не бъдете лековерни и разсъждавайте! Повярвайте, има много по-евтини и ефикасни начини, ако някой иска да ни трови или заразява, питейната вода например 😜

Предоставяме ви линк към един интересен според нас материал - Кемтрейлс или водните пари в празните глави.

А ето тук може да прочетете една хумористична статия по темата.


Христо Христозов

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    Отговор
    5 -5
    21:37, 6 окт 2022
    Най голямото замърсяване идва от самолетите , няма значение над къде летят.
    Не казвам за пръскане с разни неща , а за изгаряне на горива които отделят страшно много вредни емисии .
  • 2
    Те
    Теди
    8 -5
    21:39, 6 окт 2022
    Аз не съм толкова компетентна по въпроса но днес минаха 5 самолета и след тях нямаше следи
  • 3
    Аб
    Абе
    8 -9
    14:24, 7 окт 2022
    Стига сте заблуждава хората ,конденз и не е опасно.Напротив много са опасни за здравето.Това са химически следи от тежки метали.Не сме толкова прости .Конденза от самолетите не оставят такива шевици и да се разрастват,а изчезват много бързо.Много често летя със самолет и виждам как кръстосват и оставят бели и черни следи на решетка става.Това не е конспирация,а най-лесния начин за тровене на природата и хората и бързо разпръскване на вируси по целия свят.Така,че не лъжете.
Последни новини