Съд за Невена Цонева от Мюзик Айдъл

Принудена от некоректните и необосновани твърдения на победителката от Мюзик Айдъл Невена Цонева, музикалната компания Вирджиния Рекърдс предяви иск срещу артиста за установяването на валиден и съществуващ и към момента договор между страните.

Решението съобщи самата компания в разпространено писмо до медиите. То е вследствие на предварително разменената с Невена Цонева кореспонденция по случая и след направените неуспешни опити за извънсъдебно разрешаване на казуса. Делото понастоящем е висящо пред състав на Софийски градски съд и чака своето развитие по предвидения в процесуалния закон ред за това.

Предприемането на съдебни действия от страна на Вирджиния Рекърдс е продиктувано от увереността и убеждението на компанията, че не съществува никакъв формален или друг повод за исканото от страна на Невена Цонева предсрочно прекратяване на сключения помежду им договор.

Компанията в качеството си на мениджър и продуцент е вложила значителни по обем инвестиции в музикалната кариера на Невена Цонева и в този смисъл не би могла да допусне своеволни или емоционални решения на артиста да станат повод за генериране на финансови загуби и морални щети на компанията - особено ако решенията са взети без наличието на каквото и да е законово или договорно основание за това.

"Страхувам се, че ако позволим кражбата на артисти или техни инцидентни решения за едностранно прекратяване на договорите им с продуцентите, да се превърне в стандартна практика, нищо обнадеждаващо и позитивно не очаква музикалния бизнес в България. Коректността и морала в отношенията между хората, ангажирани в този бранш, следва да бъде отстоявана по всички възможни правни и бизнес начини”, коментира Саня Армутлиева, управител на Вирджиния Рекърдс.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини