Хакерска атака срещу български сайтове, началото от Магнитогорск в Руската федерация

Държавните институции са подложени на атака от руски хакерски групи.

Началото на хакерската атака срещу български сайтове е от град Магнитогорск в Руската федерация, обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на пресконференция на прокуратурата по повод хакерската атака отпреди няколко часа.

Той каза, че все още не е ясно дали става въпрос за един хакер или група хакери, както и дали някой просто си играе, което е малко вероятно, посочи Сарафов.

Главният прокурор Иван Гешев каза, че по случая работят Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“,  както и специално създаденото подразделение "Киберпрестъпления" към Националната следствена служба.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира във връзка с разпространената в медии информация за хакерска атака срещу български сайтове. Атаката е била от типа DDoS - разпределителна атака за отказ от услуга, съобщиха от СГП.

От прессекретариата на държавния глава информираха, че интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на масирана DDoS атака, свързана със забавяне или временно ограничение на достъпа до сайта. Предприети са мерки за намаляване на въздействието на атаката, като в нито един момент не е имало посегателство върху съдържанието на сайта, а само затрудняване на достъпа до него. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини