Познавате ли сигналите на този светофар? Нова сигнализация на ЖП прелез в Димитровград!

Изображение 1 от 3

    ЖП прелезът до НЕОХИМ, по пътя за димитровградските села Черногорово и Воден, ще бъде с нова система за сигнализация. Към момента пресичането на прелеза е сигнализирано със знак СТОП и предупредителна табела за Неохраняем прелез, до завършването на новата инсталация. Според видния напредък на дейностите се очаква до дни да бъде завършена реконструкцията и да заработи новата сигнализация.

    Прелезът, освен нови бариери, които най-вероятно ще са автоматизирани, за разлика от до сега, има и поставена и светлинна сигнализация чрез светофари. Поставянето на новите светофари за ЖП прелеза пораждат въпроси, колко от нас шофьорите сме запознати с техните сигнали и знаем ли кога можем да преминем според светлинната сигнализация. Според запитване на активни шофьори в Димитровград разбрахме, че не са убедени какви са видовете светлинни сигнали и какво е тяхното значение на този тип светофари.

    Използва се пътен светофар с два разположени хоризонтално едно до друго светещи полета, които са кръгли и едно под тях. За въвеждане на забрана за преминаване през железопътният прелез, светофарът подава съответно два последователно мигащи хоризонтално разположени един след друг светлинни сигнала с червен цвят, едновременно с тях задължително се подава и звуков сигнал.

    НЕ ПРЕМИНАВАЙ!

    Долното кръгло светещо поле е с бавно мигаща светлина с луннобял цвят и сигнализира, че светофарната уредба е в изправност във времето, в което светофарът на железопътния прелез не подава сигнал с червена мигаща светлина. Което означава, че ако тя или червените светлини не светят, светофара не функционира и не може да му се доверите.

    СВЕТОФАРА РАБОТИ, МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕТЕ!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини