С награждаване на победителите в конкурса за цигулари завършиха Музикалните дни„Проф. Недялка Симеонова“

    С награждаване на победителите и галаконцерт на най-добрите изпълнители завърши 47-ото издание на Музикалните дни в Хасково, посветени на голямата цигуларка проф. Недялка Симеонова.

    Наградите връчи заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева, която пожела на младите музикални надежди  воля за успехи и  да съхранят любовта си към музиката. С пожелание отново да се срещнат на сцената в Хасково се обърна към тях и председателят на журито Людмила Иванова.

    В Първа възрастова група първа награда бе присъдена на на Дара Соколова и Симеон  Стойчев,  втора награда е за Косара Александрова. Трета награда е  за Константин Николов и Преслава Карачанска. С дипломи за добро представяне в тази група бяха  удостоени: Петра Терзийска и Тереза Терзийска.

    Специалната награда на журито за най-млад участник печели Катерина Михайлова, която е на 8 години.

    Във Втора възрастова група първа награда е за Ева Дончева и Олга Дойкова,  втора за Тиан Йо Юан и Борис Стойчев, а трета е за Марияна Стоева и Милана Кан. Дипломи за добро представяне получиха Виктория Драгиева и Андреа Петкова.

    В Трета възрастова група с първа награда са удостоени Виктор Василев и Ива Маринова, втора награда бе присъдена на Ралица Кръстева, с трета награда от Хасково си тръгва  Екатерина Стоева.

    Диплом за добро представяне получи Преслав Ламбов. 

    В Четвърта възрастова група награда не беше присъдена. В нея имаше един участник – Стефан Йосифов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини