Нов скок на цената на водата в Димитровград: през 2026 година ще плащаме 5.60 за кубик

Цената на водата в Димитровград отново поскъпва, това е за втори път тази година, като в началото на годината кубик вода беше 1,86лв., през м. април местното ВиК стана часто от обласнтото ВиК и кубика скочи на 3.52лв. Новата цена ще е 4,76 лв. за кубик и ще влезе в сила още от 1-ви ноември т.г., ако решението не бъде оспорено в съда в 14 дневен срок.

Новината е след решението на Комисията по енергийно и водно регулиране да одобри бизнес-плана на ВиК-Хасково, който обхваща периода от 2022 до 2026 година. Повишението ще продължи плавно в следващите 4 години. Така цената на водата, която ще плащат димитровградчани ще достигне до – 5.563 лева за 2026 г..

От „В и К“ обясняват поскъпването с подобряване на предоставяните от дружеството услуги. Калкулирани в нея са и съответните разходи за осъществяване на дейности с цел намаляване на загубите и постигане на добро качество на питейните води. Планираните инвестиции до 2026 година са за 9,089 млн. лв., от които 7,056 млн. лв. в публични ВиК системи и съоръжения.

Решението на КЕВР може да бъде обжалвано пред Административния съд в София.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини