Двуметрови кукли оживяват в детския мюзикъл-фентъзи „Училище за магьосничества“

Мюзикълът-фентъзи „Училище за магьосничества“ на Детско-юношеска студия за сценични изкуства "Алегра" ще бъде представен за първи път на 9 ноември от 19.00 часа на сцената на  Културен център „Стара Загора“. Това съобщават от пресцентъра на Община Стара Загора. Автор на либретото е Никола Райков – популярен у нас и по света детски писател и автор на книги-игри, а сценичната адаптация е на Радост Младенова – Арабаджиева. В спектакъла участват над 68 деца от трите школи в студията  - актьорско майсторство, балетна и вокална. Автор на музиката, песните и звуковите ефекти в спектакъла е Алекс Кюн, с когото студията работи отдавна, а приказните декори ще се допълват с 3D визуални ефекти.

Приказната история в „Училище за магьосничества“ ще пренесе малките зрители в свят на магии и митични същества, на битки за надмощие над стихиите, преплетени с истории за приятелство, любов и вечната битка на доброто и злото, но пречупени през цветната призма на  детската фантазия, съобщават от общината.

За мюзикъла са ушити над 200 костюма, ръчно са изработени над 170 корони, както и специален декор, а четири двуметрови кукли ще оживеят на сцената, задвижвани от деца.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма за "Подкрепа на частни организации в областта на любителското изкуство '21г." и със съдействието на Община Стара Загора.

На премиерата каним деца и възрастни в неравностойно положение или с увреждания, каза пред БТА Радост Младенова – Арабаджиева, директор на студия "Алегра". Желаещите да бъдат част от публиката могат да заявят покани на страницата на студията във Фейсбук или в Агенция социално подпомагане. На следващия ден ще има и второ представление на спектакъла.

В дните на премиерата децата от школата по изобразително изкуство към "Алегра“ ще наредят тематична изложба „Четирите елемента“.

Пред БТА Радост Младенова – Арабаджиева разказа, че школата е основна преди 15 години и днес се посещава от 90 деца на възраст от 4 до 16 години. „Нашата цел е да популяризираме мюзикъла, детското творчество и авторските заглавия и да изнесем децата от дигиталната среда", изтъкна още директорът на студия „Алегра“. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини