Жена пресече измама за близо 16 000 лева, преметнаха пенсионерка с 6000 лева

46-годишна жена от Свиленград пресече измама за близо 16 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 4-и жената била наета по телефона по обява като координатор, като й обяснили, че ще препраща документи. Същия ден около 14 часа получила обаждане от мъж, който й наредил да отиде на адрес в родния й град и от мъж да прибере пари, които били за покупка на строителни материали. Жената посетила посочения й адрес – улица „Сергей Румянцев“, където мъж на 79-годишен й предал плик с 15 710 лева.

На него час по-рано пък му позвънил непознат, представил се за полицай. Съобщено му било, че ще бъде посетен от жена-измамница, на която той да даде парите като по този начин ще бъде заловена от полицаите. Инструкцията към жената била като вземе парите, да ги отнесе в Димитровград в района на пазара. След като взела сумата, жената се усъмнила, че става въпрос за измама, посетила полицейското управление и осуетила измамата. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Без щастлива развръзка обаче се е разминала жена от Любимец, която са успели да измамят два дни по-късно. На 6-и на телефона на 72-годишна е позвънил мъж, представил се отново за полицай. Той й съобщил, че синът й е задържан в полицейското управление и за да бъде освободен е нужно да даде всичките си спестявания. Загрижената родителка събрала 6000 лева и ги предала на непознат в района на местната църква. След като се прибрала и видяла сина си разбрала, че е измамена и сигнализирала в участъка.

Полицейските служители предупреждават гражданите да бъдат бдителни, да не се поддават на обаждания от непознати, да не дават под никакъв предлог пари или ценности на непознати, дори ако се представят за полицаи. При подобни обаждания да позвънят на близките си и да подадат сигнал на телефон 112.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    БРАВО
    6 0
    13:17, 7 ное 2022
    Добре , че има и такива хора - предвидливи!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини