Украински градове отново под обстрел, ракети по Николаев

Тази нощ в няколко украински града едновременно беше обявена тревога за въздушна опасност. Украинските агенции съобщават по-конкретно за удари във Виница, където са регистрирани експлозии.

Ръководителят на областната администрация Сергей Борзов съобщи в социалните мрежи, че "един от обектите на критичната инфраструктура във Виницка област е бил ударен". Той не уточнява за кой обект става въпрос, както и какви са пораженията и последствията.

Според Борзов при нападението няма жертви.

Руската армия е ударила с ракети Николаев, попадението е в жилищен блок - пететажен.

Убити са двама души, други двама са ранени, съобщи "Укринформ", позовавайки се данни от ръководителя на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким. "Мерзавците отговориха на нашите ВСВ с ракетен удар по жилищна пететажна сграда. 2 загинали, 2 ранени", съобщи Ким.

Оперативното командване "Юг" на украинските въоръжени сили, в чиято зона на отговорност попада Херсонска област, публикува вчера късно вечерта обобщение на ситуацията на фронта. Както обикновено се случва по време на активни операции, украинските военни са изключително пестеливи по отношение на случващото се, но правят някои изявления за напредъка на офанзивата.

Според украинските въоръжени сили "врагът продължава да маневрира, за да придвижва части и техника между двата бряга на река Днепър", а също така "изгражда отбранителни линии на левия бряг и обстрелва нашите позиции на десния бряг".

Вечерта се появиха многобройни съобщения от украински и руски източници за ракетни и артилерийски удари от страна на украинската армия по руската армия, която се опитва да премине река Днепър, включително край Херсон и Нова Каховка. Тази информация все още не е потвърдена от официални източници.

Информацията от украинските сили е, че руснаците ги атакуват с безпилотни самолети тип "Лансет" по позициите им в района на Берислав, на десния бряг на Днепър, срещу Каховка.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини