Приоритетно се полага маркировка по магистрали, няма пари за междуселски пътища

Няма пари за обновяване на маркировката по междуселските пътища. Това става ясно от отговор на Агенция „Пътна инфраструктура“ за запитване на Haskovo.net във връзка с читателски сигнал.

Шофьори алармираха, че липсва маркировката по пътя между Птицекомбината край Хасково, през село Манастир и поне до село Книжовник. В този участък често се образува мъгла, тъй като има дере, минава и река Олу дере. В тъмната част на денонощието пътуването е същинско изпитание за шофьорите и създава предпоставки за катастрофи, каквито е имало през годините. Жителите на околните населени места, пътуващи ежедневно по трасето, настояват да се положи маркировка, при това в най-скоро време, предвид настъпването на зимния период, в който осевата линия е съществен ориентир за водачите.

Исканията им обаче няма да бъдат удовлетворени на тази етап. „Хоризонталната маркировка на републиканската пътна мрежа се подновява приоритетно по пътищата с интензивен трафик – автомагистрали, първи и втори клас. През октомври т. г. е положена хоризонтална пътна маркировка на АМ „Марица“ на територията на област Хасково и на участъци от първокласните трасета – път I-5 Стара Загора – Хасково – Кърджали и път I-8 Пловдив – Хасково – Свиленград.

Маркировката на третокласните участъци от птицекомбината до с. Манастир (път III-505) и от с. Манастир до с. Книжовник (път III-507) ще бъде обновена след осигуряване на необходимия финансов ресурс“, пише в отговора на АПИ.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Дж
    Джони
    19 0
    10:59, 19 ное 2022
    А какво ще става със стария път между пловдив и хасково пловдивския район пак си обновиха пътната настилка след Бяла река направо можеш да си разбиеш колата като нищо или да предизвикаш птп.
  • 2
    И
    И
    7 -1
    21:06, 19 ное 2022
    Смях отново , пътя Хасково Пловдив до е все такъв , да караш и да псуваш , долу ББ и герб ...
  • 3
    И
    И
    4 -1
    21:08, 19 ное 2022
    Кога ще стигнете до нормалните пътища , или магистрала , по която колата ти подскача е приоритет, ха ха ха , долу ББ.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини