Гръмнал водопровод остави Димитровград без вода, затвори Е85, наводни домове и предизвика задръствания

    Днес по обед главен основен водопровод е гръмнал на територията на парк "Пеньо Пенев". По думите на очевидци, преди водата да потече с голяма сила върху околовръстното на Димитровград и да влезе в гаражите и домове на живущи по ул.Панорамен Път, са се чули два силни гърмежа.

    Прииждащата вода е понесла земни маси и камъни, които са затрупали главния път Хасково - Стара Загора. Водата е влязла в гаражи и обитаеми постройки на околните къщи, където е предизвикала и щети, които ще се установяват по-късно. ВиК е спряло водоподаването към главния каптаж на града по компрометираната основна тръба, до отстраняване на проблема. Голяма част от Димитровград остана без вода, главният проблем е в жилищните сгради над 3-ти етаж. От ВиК ще опитат да пренасочат от други водоизточници допълнително количество вода, за да се компенсират частично липсващия дебит от основния тръбопровод. Към момента не се знае колко време ще отнеме на екипите на ВиК от Димитровград и Хасково да отстранят проблема и да възстановят нормалното водоподаване на Димитровград.

    Кметът на града Иво Димов бе на мястото да аварията, като координираше институциите за отстраняване на проблемите, възникнали от голямата авария. Той коментира, че основният водопровод на Димитровград е над 40-годишен и от години има изработен проект за подмяната му, но към момента все още не е намерено финансиране от около 8 милиона лева, които са непосилна инвестиция за Община Димитровград. Екипите на ВиК ще работят без прекъсване и посреднощ, за да бъде отстранен проблема, коментираха от дружеството.

    До 1-2 часа ще бъде разчистен и основният път и ще бъде пуснат за движение, а затварянето му създаде километрични опашки в неделния пазарен ден.

    Очаквайте още информация. Регистрирайте се във вайбър канала на Dimitrovgrad.BGvesti.NET от ТУК, за да получавате моментално информация за случващото се в града и страната.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини