Момиче на 15 г. и майка му са загинали в катастрофата, 5-годишно дете и мъж са с опасност за живота

    Жена на 41 години и 15-годишната й дъщеря са загинали в тежката катастрофа край димитровградското село Добрич. Това съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, който дойде на мястото на инцидента.

    Произшествието е станало около 7:40 часа тази сутрин. Загиналите са пътували в лек автомобил Ауди, който се е движел от селото в посока Димитровград. Той е бил управляван от майката, живееща в село Добрич. Загиналото момиче се е возело на предната дясна седалка.

    По първоначална информация, водачката се е движела с несъобразена скорост, на десен завой е изгубила контрол над управлението, навлязла е в лентата за насрещно движение и се е блъснала в лек автомобил Пежо, шофиран от 39-годишен димитровградчанин, каза началникът на група „Пътен контрол“ към сектор „Пътна полиция“ в Хасково Стефан Димитров

    При удара двете коли бяха излетели в крайпътната канавка. В Аудито е пътувало и другото дете на водачката – момиче на 5 години. То е било откарано в хасковската болница с опасност за живота, но е транспортирано към клиника в Пловдив. Тежко пострадал е и водачът на Пежото, който е транспортиран в хасковската болница с множество травми, също с опасност за живота.

    По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура – Хасково. Иззета е кръвна проба от водача на Пежото за тестване на употреба на алкохол и наркотици.

    На мястото на катастрофата са направени огледи, назначени са експертизи. Разследването по случая продължава.

    Заради инцидента пътят към Добрич беше затворен за движение на автомобили за около 4 часа.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини