След три години протакане, прекратяване, отлагане - делото за пребития във Виево ловец отново влиза в съда

За осми декември Районният съд в Смолян е насрочил поредното заседание, в което да разгледа делото на Славчо Сапунджиев от Смолян. Случаят му стана известен в региона като "пребития ловец, който не получи справедливост". Предишните заседания през годината се отлагаха поради различни причини /основно заради болнични листове на обвиняемите/. Странното в случая е, че две години преди това досъдебното производство се е водило срещу неизвестен извършител, твърди Сапунджиев пред СмолянБГвести. По думите му, след това производството е прекратено. Всичко това, въпреки че разпознал биячите си. Ловецът твърди, че основният бил Бойко Узунски в съучастие с Атанас Емилов. Допълва, че очевидци потвърдили думите му и пред разследващи. Въпреки това, досъдебното производство стигнало до заключение, че престъпление има, но извършителят е неизвестен, казва още Славчо. 

Сагата започва в нощта на 20.10.2019 г., около 01:00 часа в село Виево, когато след лов дружинката се събира за банкет в местно заведение с жива музика. Славчо казва, че с нищо не е провокирал нападателите си. До ден днешен не знае защо са го пребили. Побоят бил толкова зверски, че Славчо за дълго време останал прикован на легло, разказва съпругата му в редакцията на СмолянБГвести. Допълва, че по време на разследването бащата на един от биячите му се извинил от името на сина си. Предложил му и пари, за да се спре случая. "Аз искам справедливост, искам всичко да излезе наяве. Пребиха ме и ме оставиха като куче. Дори не повикаха линейка на 112. Можех да умра. Дори не се извиниха или обясниха защо го направиха. Хора с възможности и връзки са, но това няма да ни спре със семейството ми да търсим справедливост. Вярвам, че ще я получим", каза още Славчо. Ето защо той обжалвал пред Смолянския районен съд и постановлението за прекратяване е отменено, а делото - върнато за доразследване.

Съдът определя, че по досъдебното производство има неопровержими данни, сочещи извършителя. След връщане на делото, за по-малко от два месеца,  държавното обвинение излиза с повдигнати обвинения към Б.У и А. Е. като извършител и извършител в съучастие.  Според обвинението, чрез нанасяне на удари с юмрук и ритници с крака в главата и по тялото на Славчо Сапунджиев му е причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на костите на лявата скула и костните стени на очницата, горната челюст, закрито, довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето; контузия на лявата очница и лявата очна ябълка; множествени счупвания на костните стени на лявата очница; контузия на тъканите зад лявата очна ябълка с наличен следконтузен отток и настъпилото усложнение ограничената й подвижност нагоре и наляво, проявило се с раздвоено виждане и енофталм /хлътване на очната ябълка назад в орбитата/, довело до трайно отслабване на зрението /за срок по-голям от 30 дни/ - престъпление по чл. 129, ал. 2, във вр. с ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, сочи справка на РС-Смолян.

СмолянБГвести и еТВ ще следят развоя на съдебната сага.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини