Разнообразна Коледно-новогодишна програма през месец декември в Димитровград

Разнообразна и наситена със събития програма очаква димитровградчани и гостите на града през месец декември,  информират от местната администрация.

Забавления има и за малки и за големи, а началото бе дадено със запалване светлините на Коледното дърво.

В Градска библиотека "Пеньо Пенев" всеки делничен ден от 15.00ч. до 17.00ч. малчуганите ще могат да се включат в Коледната работилница за деца.

Същевременно Забавно-духов оркестър провежда в зала "Жул Леви" цикъл от Коледни концерти за деца, където малчуганите от детските градини се наслаждават на популярни коледни пиеси. На 8 декември от 17.30ч. отново в Библиотеката ще се състои творческа вечер "Духът плътта да побеждава" на Тильо Тилев с изложба и представяне на книгата му "Човешки импресии" по повод 80 години от рождението на автора.

На 15 декември от 17.30ч. в Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита станалата вече традиция Коледна изложба на димитровградски художници. Малко по-рано същия ден от 17.00ч. в зала "Гросето" е планирано награждаването на победителите от Общинския конкурс за илюстрация на приказка.

В събота (17.12.2022г.) в зала "Жул Леви" най-малките ще бъдат зарадвани с премиерата на постановката за деца  "Малкото призраче" на ОДТ "Апостол Карамитев". Планирани са две представления от 10.00ч. и от 11.30ч., поради ограничения брой на местата в залата входът е с покани, които ще могат да се вземат от Исторически музей.

В неделния ден на 18 декември димитровградчани и гостите на града ще могат да посетят едно от най-вкусните събития - Коледна трапеза, което ще се състои от 10.30ч. на пл."България". На изложението ще бъдат показани типични за коледната трапеза храни и продукти. Самодейки от читалищата ще демонстрират как се приготвят обредни коледни хлябове по автентичен обичай, а селата, в които се провеждат кулинарни празници ще представят на специално изложение своите характерни ястия.

На 20 декември от 11.00ч. e планирано награждаване на победителите от Конкурса за украса на коледен кът "Магията на Коледа". Същия ден от 17.00ч. в градска библиотека красив Коледен концерт по пиано ще изнесат възпитаниците на школата по пиано към ОП "Детски и младежки център". В Исторически музей на 22 декември  от 17.00ч. ще бъдат наградени участниците в Общинския семеен конкурс за изработване на сурвачка и победителите от конкурса за есе "Коледа за мен е...".

По традиция на централния площад "България" в навечерието на Нова година от 23.30ч. ще започне концертна програма за посрещането на Новата 2023 година. Празничен хоровод в изпълнение на фолклорен оркестър, червено вино за празнична наздравица и фоерверки ще радват дошлите на площада граждани.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини