Тази вечер в ГБ изложба на „Тильо Тилев и приятели“ и премиера на книгата му „Човешки импресии“

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и НЧ „Култура-2002“ Ви канят на изложба „Тильо Тилев и приятели“ и премиера на книгата му „Човешки импресии“. Събитието е под надслов „Духът плътта да побеждава“ и ще се проведе на 8 декември 2022 г. (четвъртък) от 17:30 ч. в зала „Снежана Янева“ на библиотеката. Проявата е посветена на 80-годишнината от рождението на автора.

Инж. Тильо Тилев е роден на 24 март 1942 г. в село Малко Асеново, община Димитровград. Възпитаник е на димитровградската ПМГ „Иван Вазов“. През 1967 г. завършва специалността „Физика“ в Пловдивския университет, а през 1977 г. се дипломира като електроинженер във ВМИ – Варна. Има две следдипломни квалификации – по паневритмия в НСА и по френски език в ИЧС. Преподава 20 години по специалностите и три години по здравна програма в помощно училище. Участвал е в научни конференции по физика и паневритмия със собствени изследвания и разработки. По волята на провидението десет години работи като миньор.

Книгата „Човешки импресии“ е натрупан и смел опит за сърфиране в литературното пространство. Чрез 68 разказа, групирани в разделите „Моят корен“, „Градът“ и „Рудникът“, авторът ни въвежда в свят изобилен на светлини и невероятни персонажи: в мините, училищата, селата, кръчмите и др. Богато илюстрирана с графики на автора, книгата въвежда читателя в атмосфера на драматизъм и комизъм за миньорския труд, силата на волята и сплотеността. Всеки разказ завършва със сентенции и афоризми, като в повечето са втъкани смисъла и поуката от нетипичната реалност. Авторът вече подготвя за печат „Квантови афоризми“.

Изложбата „Тильо Тилев и приятели“ представя 30 творби, част от които авторски графики и иконопис, и живопис от приятелите Христо и Иваничка Паневи, Нено Александров, Жеко Димитров и др. Самият Тильо Тилев е участвал през годините в пет градски, три областни, две национални изложби и една в Москва.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини