Аржентина детронира Франция след изключителен финал на Мондиал 2022

Отборът на Аржентина е новият световен шампион по футбол. Воденият от лидера си Лионел Меси тим на "гаучосите" детронира Франция след един изключителен финал на Мондиал 2022, завършил 3:3 в редовното време и продълженията и 4:2 при дузпите.

В двубоя имаше от всичко, като емоциите оставиха зрителите без дъх. Аржентинците поведоха с 2:0 и се виждаха победители, преди да настъпят минутите на Килиан Мбапе, който в рамките на две минути вкара мача в продължения. В първото от тях голове нямаше, но във второто се стигна до нова размяна на попадения - 3:3 след нови голове на Лионел Меси и Мбапе и дузпи.

При дузпите първите изпълнители бяха Мбапе и Меси, които не сбъркаха. За французина това беше трета отбелязана дузпа в мача. След това Кингсли Коман пропусна за Франция. Влезлият като резерва Пауло Дибала стреля в центъра и изведе Аржентина напред.

Чуамени направи втори пропуск за Франция, след като не намери вратата. Леандро Паредес даде още по-убедителен аванс за Аржентина и приближи "гаучосите" до титлата. Муани стреля безкомпромисно и даде глътка въздух на Франция. Решителната дузпа за Аржентина вкара Гонсало Монтиел и донесе първата титла на Аржентина от 1986 година насам, когато Диего Марадона изведе сънародниците си до трофея в Мексико.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини