Живот на една сълза разстояние: разказ от първо лице на жертва на домашно насилие

Казват, че мълчанието е злато. Понякога обаче мълчанието може да коства живот. Собствения ти живот. А животът може да е на една сълза разстояние и да продължи или сълзата да застине завинаги.

Под мотото „Мълчанието ражда сълзи“ мина тазгодишната кампания на фондация „Х&Д Джендър Перспективи“, посветена на Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените,  подкрепена от Български фонд за жените.

Жертвите на домашното насилие се увеличават у нас с всяка изминала година. Тъжната статистика се попълва почти всяка седмица.

Провокирана от последните случаи на насилие, една жена, една майка реши повече да не мълчи и да разкаже това, което е изпитала. Наричаме я с името Мария, не казваме и точната й възраст. Тя е жертва на домашно насилие още от ранното си детство. Специалистите, които работят с нея сега казват, че е като учебник- по нея следите на времето са оставили белезите на унижението, на физическите страдания, на водовъртежа на безсилието. В крайна сметка тя е успяла да вдигне глава, да избяга, да се отърси и да се запази, вкопчвайки се в живота.

Тя е една от жертвите на домашно насилие, на които екипът на Фондация „ХиД Джендър Перспективи“ помага, за да започне отначало -на чисто и с нови сили и увереност.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини