Контрабандни златни отливки за близо четвърт милион спрени на МП Капитан Андреево

Над 2.7 кг контрабандни златни сплави- отливки на стойност 234 243 леваса открити при проверка на автобус на МП Капитан Андреево. Засечени са на 21 декември. Автобусът е с турска регистрация. В него пътували по редовната линия от Румъния за Турция през България двама водачи и 10 пътници. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която под шофьорската седалка е открит пакет с четирите отливки с правоъгълна форма от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза отливките са с общо тегло 2738.10 грама и са от 14-каротово злато.

Контрабандно пренасяните златни изделия са конфискувани.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково.

На двамата шофьори-на 19 г., и на 51 г.- турски граждани, е повдигнато обвинение за това, че в съучастиене са декларирали пред българските митническите власт, че пренасят изделията от благороден метал през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини