Лишиха димитровградчани от паркинга на автогарата

Изображение 1 от 6

    От няколко дни паркингът на автогарата в Димитровград е затворен, като единия от входовете е блокиран от монтирани бордюри, а на единственния останал е сложена верига с надпис “служебен паркинг”.

    "Затворихме паркинга за ползватели на автогарата и жители на града за да можем да осигурим парко места на служителите", това заяви пред Dimitrovgrad.BGVesti.NET Евелина Георгиева, която се представи като упълномощен представител на управителя. Причините, според ръководството на автогарата са, че паркингът е бил редовно зает от автомобили, включително и такива на живущи в района, и работещите нямали къде да паркират и се налагало да спират на забранени за целта места в района и били глобявани от полицията.

    Според Георгиева, паркингът е частен и се стопанисва от концесионера на автогарата и предназначението му е като служебен паркинг и след като автомобилите на работещите там са били глобени миналата седмица от органите на реда, са предприели действия по ограничаване на достъпа до него на външни лица. От управата на автогарата имали намерение да измислят вариант как да дават възможност на ползвателите на автобусния транспорт да паркират на него и това вероятно щяло да бъде срещу заплащане. 

    Нашата проверка на място показа, че средно на 2 минути автомобили се опитват да паркират там, но остават учудени от затворения паркинг и спират на забранени за целта места. Единственият вариант за паркиране в района на автогарата остава изключително неудобния платен паркинг на отсрещния край на булеварда, където обикновено няма свободни места.

    Автогарата бе построена преди около 10 години и от тогава този паркинг бе достъпен и безплатен. Тя бе предоставена за стопанисване за срок от 35 години на концесионера „Порт Транс-Чавдаров“. Фирмата е вложила над 200 хил. лв. в реализацията този проект. Финансирането от страна на общината е в размер на 471 хил. лв.

    Очакваме позицията на община Димитровград, дали концесионерът има правото да ограничи достъпа до този паркинг, да затваря с бордюри единия от входовете му или да иска такси за него.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Рр
      Рр
      42 -1
      19:36, 18 яну 2023
      Фирма Чавдаров не се наяде. Общински терен не може да се огражда от частни лица и ако мине номера селските тарикати може да затворят и центъра. Общинския съвет да развали договора и с търг да се вземе друга фирма.
    • 2
      Хх
      Ххххх
      3 -26
      23:41, 18 яну 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Хр
        Хр
        14 -3
        16:16, 19 яну 2023
        Мнного сте отворена ,но това дали работите тим или не не ви прави нито по богата ,нито по умна.Нямате никакво право да държите такъв топ ,и защо да не спитат коли безплатно,за да отидеш и да си свършиш пр.някаква работа.Така само казвате Вижте ни това е наше,Вжте каква голяма работа сме да не глобяват нас ,а всички останали, да грабам отвсякаде,да гледаме да извадим окото на ближния .Моля дори да има проект с който е построена Автогарата и е частна, то земята е общинска с право на ползване така че....А вие сте поредната лизачка на шефски задници.
    • 3
      Ку
      Курдо Коленев
      17 0
      09:19, 19 яну 2023
      Амбреажите нямат наяване. Ако има начин ще ни накарат и пред блоковете да си плащаме за паркиране.
    • 4
      ??
      ??
      26 0
      10:28, 19 яну 2023
      Що за наглост?!? Да си заградиш общинска земя на пъпа на центъра на Димитровград?!?
    • 5
      До
      Дончо
      16 0
      12:10, 19 яну 2023
      Поредно доказа
      телство,че град димитровград е пълен със селяндури!Трябва ли да плащаме за паркиране в населеното място където плащаме данъци за автомобилите си?НЕ!...а ма Да!Не се наядоха тези общинари!
    • 6
      Не
      Не удобен..
      5 -4
      18:27, 19 яну 2023
      На случаен човек автогара не се дава.По партии на линия да.Коя ли беше фирмата която е построй.Започнете от начало .Щом е дадена на концесия и то за цели 35 години там е ключа...Защо офисите стоят празни на втория етаж алчността е загуба сега и малкото което могат да вземат от наем ще загубят пълна глупост.А паркинга тук фирмата е права и ще прави каквото си иска това да не ви е Кауфланд или Лидъл .
    • 7
      И
      И
      5 0
      20:49, 19 яну 2023
      Айде , паркинг ...
    • 8
      Ди
      Дидо-
      7 -1
      05:55, 20 яну 2023
      Стария кмет Георгиев е управителя на Автогарата,а той е свикнал да лапа.Ама вече са други времена,има соц. мрежи и нещата бързо се размирисват.
    • 9
      По
      Посетител
      10 -1
      07:55, 20 яну 2023
      Ами да сложат бариери и камери, и да начисляват такса за престой над 30 минути, да речем. Да могат изпращачите/посрещачите с коли да паркират и да дочакат пристигащите или да изпратят заминаващите си близки. Защо хора с неудобен и тежък багаж или трудноподвижни да се налага да се тътрят от по-далечни разстояния, за да се доберат до автогарата?
      Ако безплатният престой е ограничен, в повечето случаи хората няма да злоупотребяват с паркоместата, а ако се задържат и ги заемат по-дълго, могат да си платят дължимата такса.
      • Ощ
        Още
        9 0
        08:01, 20 яну 2023
        Или да си маркират няколко места за служебни просто, но не целия паркинг. То колко ли служители има в тая гара ако се съди по размера на сградата, че да ги заемат...
    • 10
      На
      Нагли
      3 -1
      18:15, 20 яну 2023
      Това вече е Наглост голяма! Дано никога не види здрава кола този където е измслил тази тъпотия!!!
    Последни новини