От мрежата: Неправилно паркирал бус създава предпоставка за инцидент на пешеходна пътека в Димитровград

Днес в социалната мрежа Фейсбук бе качено видео с неправилно паркиран бус, който създава предпоставка за инциденти на пешеходна пътека в Димитровград.

Димитровградчанинът Данаил Татянов е публикувал видеото във фейсбук групата Димитровградски не/редности с призив: Моля, не паркирайте до пешеходната пътека, уважавайте и другите участници в движението.

Във видеото, чиято дата на видеорегистратора е 26.01.2023г., се вижда ясно как микробус е спрял неправилно почти върху пешеходна пътека по ул "Иван Вазов", в поне 3 нарушения от закона за движение по пътищата. Освен липсата на отстояние от пешеходната пътека, бусът е спрял на забранено за това място и се намира в срещуположното платно за движение.

Видно от клипа е как поради неправилно паркиралия бус, видимостта към пешеходната пътека е ограничена и автомобилите не виждат, че пешеходци тръгват да преминават по нея, което може да доведе до инцидент.

Във видеото се вижда, че шофьорът на автомобила, от който се заснема нарушението, се движи с ниска скорост преди пешеходната пътека, което дава възможност за бърза реакция и избягване на инцидент с пресичащите хора.

Другият проблем за движението е, че автомобилите, заобикаляйки спрелия бус, се налага да пресичат непрекъсната линия и да влизат в насрещното движение, с което създават и предпоставка за друг инцидент с друго МПС.

На това място забранено за спиране, често паркират автомобили, за да използват банкомата на сградата, в която се помещаваше банка, въпреки че на 20 метра от там има безплатен паркинг.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини