Арести и актове при акция на МВР в Хасковско, задържаха крадец на кутия за дарения

Специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност е проведена в Хасковска област на 10 февруари, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Проверени са 1403 души и 991 автомобила. Инспектирани са 23 пункта за черни и цветни метали и 22 заложни къщи, още толкова заведения за обществено хранене и 18 автоморги и депа. Обект на контрол са били и 80 търговски обекта.

По времето на акцията пътните полицаи са съставили 39 акта и 245 фиша по Закона за движение по пътищата.

В Районното управление в Хасково са установени двама извършители на кражби. Единият е на 26 г. и е бил задържан за кражба на кутия за дарения, станала преди 6 дни. Тогава младежът я задигнал от хранителен магазин в областния град. С постановление на прокуратурата той е бил задържан до 72 часа след направени самопризнания.

Още един хасковлия - на 36 г. е признал, че е откраднал телефон в края на миналия месец. Той е предал с протоколоткраднатата вещ.

В хода на акцията от домове в село Узунджово е иззета нарязана дървесина без марка. Собствениците на пет къщи в селото са предали с протоколи общо 7.1 кубика дърва без контролна марка и документи за произход. Още 1.3 кубика са иззети и от дом в село Радиево.

Териториалните полицаи от Хасково са иззели 2.3 кг нарязан тютюн без бандерол от три адреса в града. В управлението в Свиленград е съставен акт по Закона за управление на отпадъците на 32-годишен водач от село Доситиево. Той е спрян за проверка в Любимец и е превозвал 500 кг отпадъчно желязо в товарната си кола Мерцедес без необходимите документи за превоз и произход. Полицаи от Харманли са иззели от две помещения на улица „Люле Бургас“ в града и в село Иваново общо 1120 къса безакцизни цигари, за което на собственичките им е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Служители от Районното управление в Димитровград пък са конфискували стоки с лого на запазени търговски марки от обекти на Неделния пазар в града. От павилиони, стопанисвани от 57-годишен от Нова Загора, 39-годишен хасковлия и 40-годишна от областния град са иззети общо 327 артикула с лого и надпис на защитени марки без разрешение на правопритежателя.

В Хасково, Димитровград и Симеоновград са били заловени и седем млади мъже на възраст от 16 до 25 г., в които при обиск са открити наркотични вещества. Иззети са общо 6.78 грама марихуана, около 5 грама бяло кристално вещество, 7 грама метамфетамин и сгъвка пико. Образувани са 11 досъдебни и 1 бързо производства.

В управлението в Димитровград са заловени двама водачи, срещу които са стартиралидве бързи производства. Единият - на 44 г. е шофирал Мерцедес с 1,69 промила алкохол, а вторият - на 30 г. е заловен с метамфетамин, потвърдени с технически средства.

Съвместен екип между полицаи от РУ Димитровград и служители на НАП и ОДБХ са проверили обект в село Върбица, използван за търговска дейност, собственост на 47-годишна димитровградчанка. В хода на проверката е констатирано, че в обекта са изложени за продажба месни и млечни продукти, но обектът не притежава документ за регистрация за осъществяване на търговска дейност. При контролна покупка, жената не е издала и касов бон. Справка е установила, че няма инсталирано фискално устройство, тъй като не е регистрирана като търговски субект. Установена е касова наличност в размер на 522 лева от неотчетени реализирани продажби.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Cc
    ccvb
    28 -2
    11:05, 13 фев 2023
    Крадеца на кутия с дарения ми го дайте за един час само. Така ще го превъзпитам, че изконно ще му сменя възгледите, че даже и религията.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини