"Димитровград подава ръка" изпрати дарения за над 100 000 лева към пострадалите райони след земетресенията

Кампанията на ДИШАЙ, ДИМИТРОВГРАД - "ДИМИТРОВГРАД ПОДАВА РЪКА", приключи в петък вечер. В събота даренията бяха натоварени и транспортирани към Пловдив, от където тези дни ще бъдат изпратени към засегнатите от земетресенията райони в Турция и Сирия.

Кампанията в Димитровград е част от националната кампания на Манол Пейков, която е събрала тонове с дарения, които от събота се пакетират и товарят по тирове, като е осигурен освен наземен, така и въздушен транспорт, за да бъдат доставени даренията до пострадалите хора. По груба оценка на кампанията, за по-малко от седмица и въпреки, че не бе единствената в Димитровград, тя събра дарения на стойност над 100 000 лева.

Димитровградчани с тази кампания показаха, че изпитват солидарност и са готови да помагат на хората в нужда, без да делят пострадалите по етнос, националност и религия. Въпреки, че се събираха дарения от първа необходимост, деца носиха играчки, други слагаха по пакетче бонбони или солети в джобовете на якетата, които даряваха. Един от дарителите закупи и предостави около 130 килограма шоколади, защо не само оцеляването е важно, но усмивката и топлите чувства на хората, които са загубили много или всичко.

За по-малко от 1 седмица кампанията събра огромно количество дарения, като към нея освен граждани, се присъединиха фирми и кампании на училища и детска градина от Димитровград и общината. Деца от училищата ОУ "Алеко Константинов", "Любен Каравелов", Пенчо Славейков", както и училището и читалището от село Крепост направиха собствени кампании, като събраните от тях дарения бяха предадени в пункта на ДИМИТРОВГРАД ПОДАВА РЪКА.

По груби сметки в кампанията се събраха над 6400 облекла за възрастни и деца, сред които имаше и втора употреба дрехи, които бяха в отлично състояние, отделно близо над 400 завивки и спално бельо. Храните бяха над 4500, в това число шоколади и бебешки и детски храни, санитарните продукти са над 1200, като в това число попадат и пакети с памперси и дамски превръзки, както и бебешки шишета и биберони. Имаше дарени и палатка, спални чували, детска люлка и детски столчета. Около 80% от даренията бяха нови, като някой от тях бяха произведени специално за кампанията.

Тази кампания попада е нашата рубрика ДОБРИЯТ ПРИМЕР, защото бе проведена единствено от доброволци, които застанаха зад нея, заради чистата идея да помагат. В нея, освен защитниците на чистия въздух, се включиха и множество други доброволци,като така бе осигурено ежедневно 12-часово присъствие в пункта на кампанията, за да бъдат улеснени дарителите, които можеха да даряват от 8:00 до 20:00 часа всеки ден от кампанията. Към инициативата се присъединиха и фирми, които осигуриха помещение на комуникативно място, чували, кашони и други.

От ДИШАЙ ДИМИТРОВГРАД вчера излязоха с благодарствено писмо, което публикуваме и тук:

Организаторите на кампанията „Димитровград подава ръка“  изказват своята благодарност на всички дарители и доброволци, които отвориха толкова широко своите сърца за да помогнат на народите на Турция и Сирия в този толкова тежък за тях момент.

Искаме да изкажем своите благодарности на г-н Иво Димов в качеството му на кмет на Димитровград, че ни съдейства, като осигури достъп в централната част на града за транспорта с който да изпратим даренията.

Без никакви въпроси, условия и напълно безвъзмездно семейство Димитрови ни предостави топли и функционални помещенията в които се проведе самата кампания.

Благодарим на всички дарители, които въпреки трудните времена отвориха толкова широко своите сърца за да стоплят и нахранят толкова много хора.

Община Димитровград трябва да се гордее с възпитаниците на детските градини, училищата и читалищата, които показаха, че за доброто граници няма.

В разгара на кампанията ние успешно си партнирахме с БЧК. Нито едно от даренията, които бяха насочени към тях, но поради по ранното приключване на тяхната кампания не бе върнато.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини