Росен Христов уверява, че няма чадър на служебния кабинет над разследваните ТЕЦ-ове

Служебният министър на енергетиката Росен Христов обяви в ефира на БНТ, че е поканил на среща ръководствата на разследваните от Европрокуратурата топлоцентрали, както и самия Христо Ковачки, с чието име се свързват те.

Христов посочи, че и друг път е имало нарушения в ТЕЦ-овете, но не знаел за разследването на Европейската прокуратура. Той увери, че няма чадър над дружествата от страна на кабинета на Гълъб Донев.

"Това са обекти, с които ние също сме имали проблеми и заедно с Министерството на околната среда и водите сме санкционирали. Миналата година бяхме договорили и спиране на един от тези обекти заради замърсяване. Ние сме следили много сериозно работата на всички обекти в страната, не само тези, свързани с името Ковачки, а и тези, които са държавна собственост, правили сме всички необходими проверки и сме санкционирали всякакви нарушения", обясни Росен Христов.

"Със сигурност мога да потвърдя, че няма чадър от сегашното правителство. Разследването е за последните 5-6 години. Откакто ние управляваме Министерство на енергетиката, сме следили много сериозно работата на всички обекти в страната, правили сме всички необходими проверки и сме санкционирали нарушения", заяви той.

В понеделник започна акция на ДАНС и ГДБОП под надзора на Европрокуратурата срещу ТЕЦ-ове и топлофикационни дружества в страната, за които се подозира, че са подавали фалшиви данни и са съобщавали по-ниски количества вредни емисии от 2017 г.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини