Изложба на еко-арт бижута и фотографии представят в Димитровград

В началото на месец март и в навечерието на 8 март, димитровградската публика ще се срещне с изкуството на две жени, запленени от природата и нейните форми, носещи неизчерпаемо вдъхновение.

Те ще представят многоликите художествени отражения и пресътворения в арт-бижута и фотографии, вдъхновени от изчистеното съвършенство и хармония на природните обекти и материали и жизнената сила, която ги създава и свързва.

Цеца превръща земните творения – корени, камъни, семена, листа в причудливи изящества, които носят забравения дух на Майката земя. Виолета успява да улавя обектите от растителното царство в ореоли от светлина и да ги одухотворява.

А двете взаимно разпознават себе си в творбите на другата, като отражение на душите си.

Откриването на изложбата ще бъде на 07.03.2023 г. /вторник/ 17:30 ч. в Зала №1 на Художествена Галерия „Петко Чурчулиев” в Димитровград.

Цеца Георгиева е завършила Академията за приложни изкуства в Будапеща. Член на СБХ и на Съюза на унгарските художници, водещ артист в областта на Лендарт изкуството. Участва в множество групови изложби и представя редица самостоятелни изложби в България и чужбина. Носител е на награди от художествени форуми у нас и в Европа. Нейни творби се намират в колекциите на Националната художествена галерия; Министерството на културата; Музея на текстилното изкуство (Белгия); Райфайзенхоф, Грац (Австрия); Терми Монтекатини, Флоренция (Италия) и в много частни колекции.

Тя работи с природни материали в природна среда. Създава скулптура, инсталации и бижута от естествени листа, треви, клони, тръни, птичи пух, дърво и пр. Прави също произведения от ръчно изработена хартия и от рециклирана хартия.

Виолета Божанова е любител-фотограф и професионален учен в областта на растителната генетика и селекция. Участвала е в няколко самостоятелни фотоизложби в рамките на проекта "Нощ на учените" към Европейската програма за научни изследвания Хоризонт.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини