Вадят на “Капитан Андреево” незаконни цигари от табуретки и облегалки на столове

    Над 240 хил. цигари са задържани при два случая на проверка на граничния пункт “Капитан Аднреево” , съобощават от Митническото звено в Свиленград. Единият от тях е на 5-ти март. Незаконните цигари са открити във влекач с полуремарке с турска регистрация и шофьор турчин. Той посочва пред българските митнически власти, че превозва мебели. При проверката на стоката митничарите заподозряват, че има табуретки и облегалки, които са необичайно тежки. Използван е рентген, с който се доказва, че има нередност. Затова се пристъпва към разглобяване на мебелите. От  35 са извадени хиляди цигари без български акцизен бандерол. 
    Три дни по-рано контрабандни цигари са открити в друг товарен автомобил с турска регистрация, който влиза в страната от Турция и пътува за Великобритания. И тук стоката е пролъчена с ренгенова апаратура. В товарното помещение, под палетите с превозваната стока, са открити незаконно пренасяни цигари.

    Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – тютюневи изделия през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини