Най-успешният български артилерист гостува в Кърджали за Деня на ракетните войски и артилерията

Изображение 1 от 4

      Най-успешният български артилерист ген.Стефан Янев гостува в Кърджали за Деня на ракетните войски и артилерията. Той присъства на тържеството на офицерите и сержантите от областта, свързани тясно с артилерията и артилерийския полк в Кърджали. То бе организирано от Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва с председател полк.Бойко Бенеков. Освен ген.Стефан Янев, който бе приветстван като лидер на партия „Български възход”,присъстваха още последният командир на артилерийския полк в Кърджали полк.Митко Аладжов , бившия областен управител Начо Ковачев и водачът на листата на „Български възход” за Девети Кърджалийски многомандатен район Григор Захариев.

      За да отбележат Деня на ракетните войски и артилерията и да се срещнат със ген.Стефан Янев бяха дошли представители на общинските организации на СОСЗР от Кърджали; Момчилград; Крумовград; Ардино; Кирково.Присъстваха и запасни офицери от Полицията и Пожарната.

     Полк.Бойко Бенеков подчерта,че ген.Стефан Янев е най-успелият български артилерист в днешно време.Той е единственият офицер от артилерията издигнат за министър председател.

      Полк.Бойко Бенеков представи и Григор Захариев,кандидат за народен представител от „Български възход”

      Полк.Бенеков направи отчет на работата на областната организация на СОСЗР. Подчерта нарастването на структурите в Крумовград и Ардино.Отбеляза,че в Крумовград организацията разполага с добра база,предоставена от Общината и обзаведена от златодобивната компания „Дънди Прешас Металс”

      В словото си полк.Митко Аладжов отбеляза дълбоката символика на празника на артилеристите.На 11 март 1913 г.българската армия за първи път прилага артилерийската подготовка в битката за Одринската крепост.Затова и през 1992 г.тази дата е определена за Ден на ракетните войски и артилерия от министъра на отбраната.Тя дава самочувствие на българското войнство.

      За Кърджали бг вести ген.Стефан Янев сподели,че се отнася с респект към Деня на ракетните войски и артилерията.По повод празника той е посетил Четвърти артилерийски полк в Асеновград и присъства на тържеството на запасните офицери и сержанти в Кърджали.Празникът е свързан с победите на българското оръжие;Българската армия и българския боен дух.Символизира победите на българската артилерия. Поздравявам всички мъже и жени в униформа в Българската армия и на първо място артилеристите. Поздравявам запасните офицери и сержанти, воините артилеристи , чиято служба  е онзи пример,който съвременните войници следват.

    Георги Кулов

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Още новини

    Последни новини