Община Кърджали започна ремонт на отводнителните шахти по „Беломорски” пред „Лидл”,трафикът е затруднен

      Община Кърджали започна ремонт на отводнителните шахти по бул.”Беломорски” пред хипермаркет „Лъдл”,който затруднява трафика.Движението на автомобили се регулира с пътни знаци.Въпреки това има задръствания.Колона се образува от колите ,идващи от Автогарата.

    Строително-ремонтните работи се изпълняват от фирма „Караман”.

    Кърджали бг вести изпрати запитване до Агенция „Пътна инфраструктура” за извършвания ремонт.Ето и отговора:

    Участък от първокласния път I-5 Хасково – Кърджали – Маказа съвпада с бул. „Беломорски“ в урбанизираната територия на гр. Кърджали.

    Съгласно Закона за пътищата и Правилника за неговото прилагане изграждането, ремонтът и поддържането на подземните съоръжения, тротоарите, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване по републиканските пътища в границите на урбанизираните територии се организират от съответната община. Канализационните системи и сервитутните ивици около тях, в т.ч. и капаците на дъждоприемните шахти в чертите на гр. Кърджали, се ремонтират и поддържат от общината и оператора на канализационните мрежи и съоръжения.

    Стоманените капаци са елемент на дъждоприемните шахти, а не на пътното платно и представляват надземно строителство на канализационните съоръжения. Съгласно проекта за ремонт на дъждоприемните шахти в участъка от път I-5 в гр. Кърджали община Кърджали предприе действия по неговата реализация. За строително-монтажните работи от АПИ е издадено Разрешение за специално ползване на пътя чрез временно ползване на части от пътното платно и на земи в обхвата на пътя, както и заповед за временна организация на движението със съответната пътна сигнализация.

    Кърджали бг вести

    Снимки:Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини