За тринадесета поредна година родители засаждат дръвчета по екоинициативата "Алея на новия живот"

Община Димитровград вече тринадесет години организира засаждане на дръвчета, част от екологичния проект „Алея на новия живот”. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, родени в периода 01.03.2022г. – 28.02.2023г., да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби.

Декоративното дръвче може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност родителите да полагат грижи за него. Дръвчетата ще могат да бъдат получени на 09.04.2023г.(неделя – „Цветница“) от 10.00 до 11.00 часа до Голямата пейка, където общината е подготвила специален празник за каките и батковците на новородените и техните родители. 

В тази връзка община Димитровград приканва родителите на новородените деца да се включат в инициативата, като по този начин продължат традицията по създаването на един по-зелен и чист град.

Желание за участие в залесяването може да бъде заявено в Общинския център за административни услуги на Община Димитровград от 15 март до 3 април 2023 година, както и на e-mail: hsd@dimitrovgrad.bg

Формуляр на заявление за участие може да изтеглите и от сайта на Община Димитровград.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини