27 души са подали до момента заявление за гласуване в подвижна секция в Хасково

Изображение 1 от 3

    27 души са подали до момента заявленията си, че ще гласуват в подвижна секция на избора за народни представители на 2-ри април. Това стана ясно днес при консултациите на партиите в Общината. На тях представителите на политическите сили се разбраха за по-малко от половин час за разпределението на местата в секциите в МБАЛ -Хасково, в Психиатрична клиника и в следствения арест. Освен за състава на едната подвижната секция, партиите се договориха принципно и за състава на втора подвижна секция, ако има повече желаещи да гласуват и се наложи обособяването й.

    Подаването на заявления за подвижните секции за престоящия избор е с удължен срок. Те могат да се подават до 27 март.

    Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители на 2 април имат избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да напуснат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение.

    Заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия се подава до кмета на общината или кметския наместник. То трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата или електронно интернет страницата на общината. При подаване на електронното заявление не се изисква подпис. В заявлението се посочват имената на избирателя, ЕГН и адрес и се прилага копие от документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословното му състояние.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Уа
      Уао
      2 0
      09:30, 15 мар 2023
      Сензация , това е много важна новина .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини