Значителни успехи на Вазовци на областните кръгове на олимпиадите по природни науки

Значителни успехи постигнаха учениците от ПМГ „Иван Вазов“ на областните кръгове на олимпиадите по природни науки, съобщават от гимназията.

Не без гордост споменаваме  имената на трима седмокласници с преподавател Гюлшен Али, достигнали високо ниво на Областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда – това са Велислава Цолова - I място с 83.84 точки, предложена за национален кръг, Валентин Станчев - II място и Константин Стоянов - III място. Предметът доста затруднява учениците и само малцина могат да се похвалят с такъв успех.

На Областния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование се отличиха двама ученици – отново Велислава Цолова, която се класира на I място, и Валентин Станчев  на II място също под ръководството на г-жа Гюлшен Али. До тях се нарежда и успешното представяне  на Даяна Красимирова Стойчева от 12.б клас, профил „Природни науки“ с преподавател Красимира Палаузова, която с 46 точки заема второто място в областта.

Двама седмокласници – Константин Стоянов и Георги Георгиев,  и Теодор Иванов от 8.а клас  с профил „Математически“ от групата по НП “Олимпиади и състезания“ на г-н Кокотанеков, ще участват в Националния кръг на олимпиадата по астрономия. Пожелаваме им успех и за поредна година очакваме високи резултати.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини