Ген.Атанас Атанасов:Кърджали е ключов за националната сигурност, затова дебатираме тук

Изображение 1 от 5

      Кърджали е ключов за националната сигурност, затова дебатираме тук,Това каза по време на дискусия на тема „Сигурност и отбрана” водачът на листата на коалиция „Продължаваме промяната”-„Демократична България” в Девети кърджалийски многомандатен район ген.Атанас Атанасов.

     Избрахме Кърджали за дискусия за националната сигурност и представяне на програмните документи на Коалиция ПП-ДБ,защото тук темата е чувствителна.Това сподели при откриване на форума неговия организатор Мустафа Емин,номиниран за народен представител от Кърджали.

     В Кърджали добре се чувства връзката между сигурност и икономическа активност,коментира бившият военен министър Велизар Шаламанов.

      Дебатът в Кърджали бе организиран по инициатива на листата на коалиция ПП-ДБ.Организаторите прецениха ,че именно изразена  от Кърджали загриженост за националната сигурност ще бъде оценена най-добре от нацията. Гост бе председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев.

      Водачът на листата  в 9 МИР ген.Атанас Атанасов,бе категоричен,че сигурността и отбраната имат нужда от адекватно финансиране,нещо което не се е случило по време на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов.Това е довело до технологично изоставане ,а от там и до затруднен достъп до информация.При Борисов се назначаваха хора ,които да прикриват престъпления,а не да ги разкриват,подчерта генералът,който в продължение на 4,5 години е управлявал контраразузнаването в страната.Той каза,че партийните назначения са изтласкали на заден план кадърни независими експерти в МВР.На мястото на униформени служители са назначавани чантаджии.Практиката показва ,че респектира униформената полиция.Нещо повече уличени в корупция хора са назначавани за министри.Бъдещата реформа в МВР минава през сериозни кадрови промени.Нужни са тестове за лоялност.

    Нужен на страната е и единен разузнавателен орган.Българското разузнаване и контраразузнаване са недокомплектовани до 35%.Причината е правенето на икономии, за да се вземат премии.Тези специални служби са стигнали до там да си наемат кадри от Бюрата по труда,разкри ген.Атанас Атанасов.

      Ген.Атанас Атанасов бе категоричен,че в днешните ни служби нямат място симпатизантите на Русия.

     Велизар Шаламанов би тревога:Мафията краде парите по оперативните програми на ЕС,а за благодарност към партньорите сме на път да излезем от НАТО.Той бе категоричен,че страната ни не може без всеобхватна Концепция за националната сигурност,ползваща се с подкрепата на обществен консенсус.Той изрази безпокойство от рязкото нарастване на руското влияние в секторите сигурност и отбрана.Руската пропаганда е проникнала в тайните служби.Русия в момента води хибридна война срещу страната ни, категоричен бе Велизар Шаламанов.Той посочи,че   дори президентът е зависим от Русия и е проводник на руско влияние. Затова и съюзниците ни не помагат на нашите служби с класифицирана информация.

     Никола Минчев сподели опит като председател на парламента. Той посочи,ключовата роля на президента за кадровата политика по върховете в секретните служби.Не успяхме да подменим неговите кадри,изрази съжаление Минчев.Той бе категоричен,че Народното събрание трябва да има ключовата роля.Това показа и бламирането на кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС в парламента.

    Георги Кулов

    Гласувайте с № 12 в интегралната бюлетина .

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини