Земеделци от Хасковско се включиха в националния протест срещу безмитния внос на украинско жито

    Земеделци от Хасковско се включиха в тридневния национален протест срещу безмитния внос на жито. Тази сутрин хора от сектора бяха оставили около 40 трактора на паркинг край международния път Е-80 край Хасково и са занимали към Русе, за да се включат в националното недоволство.

    „Недоволни сме от приетия регламент на Европейския съюз от май 2022 г. за безмитен внос на украинско зърно. Става така, че нашата стока се задържа, тя идва по-скъпа, украинската идва евтина, а за качеството да не говорим“, каза земеделецът Димитър Желязков.

    Той и колегата му Фикрет Мехмед смятат, че трябва да се спре този безмитен внос като вътрешна общностна сделка. Каза, че тракторите ще останат до петък, като днес се очакват преговори със земеделския министър.

    Протестиращите се заканиха, че ако до петък не получат удовлетворение, ще преминат към ефективни действия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Лю
      Любител градинар
      34 -9
      14:54, 29 мар 2023
      1. Като гледам автопарка не ще да е от ЮМЗ та и Беларуси.
      2. Га ядахти кифтетата / субсидиите / ни ревахте
      3. Миналат година когато старата реколта отиде на 60 и повече стотинки на кг не се оплакнахте
      4.Пазарна икономика - който оцелее оцелее.Рентите ниски , крие се добив , продажба без документи....
      • Су
        Субсиевъд
        9 -2
        09:05, 30 мар 2023
        В цял свят, откакто съществува пазарна икономика, всеки производител взема своите решения за бизнеса си и освен пресмятане на печалби, поема и рискове. Когато си взел лошо решение, ще трябва да понесеш последствията.



        По същата логита български производители на обувки трябва да поискат спиране на вноса от Италия, Франция, Португалия, Гърция, Испания… Но не го правят. Конкурират се и се борят с качество и цени.

        Това важи за всеки във всяка област.
    • 2
      Ба
      бат Тана-общесвеник
      33 -4
      15:10, 29 мар 2023
      Не знам тия какво са яли и какви субсидии усвоявали, но ние продължаваме да ядем скъп хляб ! Преди скъпата нафта им бе причина сега украинците , утре господ знае каква причина ще измислят. Житото дали е от Украйна , от Добруджа или Ст,Загора, със или без ддс се тая купуваме и ядем скъпо! Една кифла една баничка или хляб клони към два лева.
      • Д-
        д-р Здравков
        4 -6
        18:50, 29 мар 2023
        Съвет:Не яж хляб и банички,и ще си по-добре!Гаранция.Яжте месо,сирене,кашкавал,риба,боб,ориз,леща,картофи.....зеленчуци,плодове,гъби.Не ви трябва това що има вътре брашно.Особено бяло.
    • 3
      Yh
      yhji
      18 -4
      16:25, 29 мар 2023
      Къде спряхте Бентли парка ?
    • 4
      срамота .... прибирайте се ... Продавайте навън, какво ви пречи украинското зърно ... Дългата ръка на Русия диктува кой да излиза да протестира ...аман бе ... защо чак до сега го държахте това жито ами не сте го продали ... от лятото до сега минаха колко месеци ... какво чакате ... цената да се вдигне ? ... пък тя взе че падна! ....пазарна икономика
    • 5
      Ro
      Roko
      11 -4
      22:00, 29 мар 2023
      Да не изброявам автопарка на тези хубавци,а техниката купена с евросредства струват милиони, а ясем скъп хляб
    • 6
      Су
      Субсиевъд
      6 -2
      09:03, 30 мар 2023
      хората от елита на зърнопроизводителите са сред най-богатите българи. Прочули са се от години с яхтите, частните самолети, майбасите и именията в Дубай, Палма де Майорка, Лазурния бряг, Италия, Гърция… Те получават лъвския пай от европейските субсидии. На тях в момента се изплащат допълнителни компенсации за милиони.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини