Близо 80 млади семейства се включват в инициативата "Алея на новия живот"

Близо 80 млади семейства са заявили желанието си да се включат в екологичната инициатива "Алея на новия живот", съобщават от местната администрация.

Събитието ще се проведе навръх Цветница до Голямата пейка в Димитровград от 10.00ч. до 11.00ч. На добре познатото място в началото на парк "Марица" родителите на новородени деца ще могат да получат своите дръвчета - чинари, които да засадят на избрано от тях подходящо място. Дългогодишен партньор на общината в екоинициативата е фирма "Каолин" АД, която предоставя безвъзмездно декоративните дръвчета. Общината е подготвила истински празник за малчуганите и техните родители, на който ще има много музика, балони и атрактивни места за снимки.

Вече четиринадесет години община Димитровград организира засаждането на дръвчетата, част от екологичния проект „Алея на новия живот”. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, родени в периода 01.03.2022г. – 28.02.2023г., да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби. Декоративното дръвче може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност родителите да полагат грижи за него. 

От 11.00ч. на сцената на площад "България" в духа на традициите празникът ще продължи с цветния фолклорен ритъм на Лазаровден и Цветница.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини