Окончателни резултати от ЦИК: По 2 мандата за ГЕРБ-СДС, ППДБ и ДПС, „Възраждане“ и „БСП за България“ с по 1 депутат от Хасково

ГЕРБ-СДС остават първа политическа сила в Хасково след окончателните данни от вота на 2-ри април, които бяха публикувани от ЦИК малко преди полунощ. Нула  часа на 6-ти април беше крайният срок за това.

Според обобщението от Хасково влизат по двама депутати от ГЕРБ-СДС, ППДБ и ДПС, „Възраждане“ и „БСП за България“ са с по 1 депутат от Хасково.

До 9-ти април трябва да станат ясни и точните имена на депутатите, които ще представляват Хасково в 49 Народно събрание, тъй като някои от тях  влизат и от друг регион. Катя Панева от ППДБ с високия си преференциален вот, например, измества в Хасково втория в листата Веселин Недев. Тя влиза в  Парламента обаче и от 17 МИР-Пловдив. Но по неофициална информация Панева ще е депутат от Хасково заедно с Асен Василев.

Пак неофициално водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Атанас Зафиров, който води и във Враца, ще влезе от там, което пък означава, че от Хасково депутат ще е втората в местната листа –Смиляна Нитова.

В останалите формации не се очакват изненади.  В следващия Парламент влизат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев и Георги Станков, от ДПС депутати ще са Сезгин Мехмед и Мюмюн Мюмюн, а от „Възраждане“ -Георги Георгиев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини